• ( هیواد / ۹ جنوری ۲۰۲۴)

     

    دنیایی که ساکنان آن از نظر اقتصادی، سیاسی و انتقال دانش به یکدیگر نیاز دارند، هیچکس نمی تواند در این دنیا تنها و منزوی زندگی کند.

     

    از روزی که اشغال از افغانستان برداشته شد و امارت اسلامی به قدرت رسید، سیاست احیای روابط گسترده سیاسی و اقتصادی با جهان را بر اساس ارزش های دینی و ملی خود در پیش گرفت.

     

    جامعه جهانی به خاطر اشاره امریکا و غرب برای رابطه برقرار کردن با امارت اسلامی دل، نا دل هستند و بسیار با احتیاط قدم برمیدارند، در این اواخر بعضی از کشور  ها به این نتیجه رسیدند که به روابط خود با امارت اسلامی بر اساس منافع خود نگاه کنند و در این زمینه خواسته های غرب را در نظر نگیرد.

     

    در این راستا رویکرد چین متفاوت ترین بود، آنها نه تنها با امارت اسلامی روابط سیاسی برقرار کردند، بلکه روابط را با افغانستان به عنوان یک رقیب و شریک در زمینه های اقتصادی و تجاری تقویت کردند.

     

    اخیرا قزاقستان نیز تصمیم گرفته است تا امارت اسلامی افغانستان را از فهرست گروه هایی که تحت تحریم این کشور هستند، حذف کند.

     

    وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان از این تصمیم کشور قزاقستان قدردانی کرد و از مقامات این کشور برای برداشتن گام های عملی برای رفع موانع روابط با افغانستان تشکر کرد.

     

    او چندی پیش اعلام کرد که دیپلمات های منصوب امارت اسلامی را در سفارت افغانستان می پذیرد.

     

    در همین گام، دولت آذربایجان تصمیم گرفته است تا سفارت خود در کابل را در سال 2024 بازگشایی کند و روابط سیاسی و اقتصادی را با دولت جدید افغانستان گسترش دهد.

     

    کشورهای قزاقستان و آذربایجان در شرایطی به توسعه روابط با امارت اسلامی علاقه نشان می دهند که علیرغم فشارهای بین المللی در دو سال گذشته امارت اسلامی در زمینه های مختلف پیشرفت چشمگیری داشته و این مجموعه همچنان ادامه دارد.

     

    اگرچه امارت اسلامی علاوه بر سایر زمینه ها، در زمینه روابط سیاسی و دیپلماتیک نیز به دستاوردهایی دست یافته است اما باید در تعاملات رسمی با دنیا تلاش و کوشش بیشتری برای هماهنگی کند.

     

    امارت اسلامی باید از روش های دیپلماتیک استفاده کند تا جهان و به ویژه کشورهای منطقه را متقاعد کند که افغانستان برای آنها خطری ندارد، بلکه بهترین فرصت برای پیشرفت و توسعه آنها در عرصه های اقتصادی و سیاسی است.

     

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    Herat Times