• امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه در دیدار با مقام‌های قطری خواهان همکاری بیش‌تر دوحه در بخش‌های گوناگون با افغانستان شده است.

     

    وزارت خارجه گفته است که در دیدار میان امیرخان متقی با لولوه ‌الخاطر وزیر دولت برای همکاری‌های بین‌المللی قطر روی بهبود روابط بین کابل و دوحه نیز تاکید شده است.

     

    ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه به طلوع‌نیوز گفت: «آقای امیر خان متقی با خانم لولوه الخاطر وزیر دولت قطر در امور همکاری‌های بین‌المللی دیدار کرد. در نخست آقای متقی با تشکر از میزبانی کشور قطر گفت که کشور قطر همیشه برای گسترش روابط دوستانه با افغانستان اولویت داده است.»

     

    بربنیاد گفته‌های مقام‌ها در وزارت خارجه امارت اسلامی، لولوه ‌الخاطر در این دیدار گسترش همکاری میان دو کشور [افغانستان و قطر] را مهم خوانده است.

     

    همزمان با این، شماری از آگاهان سیاسی به این باور اند که قطر می‌تواند زمینه‌ساز تعامل امارت اسلامی با جهان شود و امارت اسلامی را در مساله‌ی به رسمیت شناخته شدن یاری رساند.

     

    نجیب الله جامع، آگاه مسایل سیاسی در این باره گفت: «میانجیگری قطر در روابط افغانستان و امارت اسلامی و هم چنان باوری که میان امریکا و قطر وجود دارد، من به این باور استم که آنان بر روابط افغانستان و امریکا تاثیرگذار هستند.»

     

    در سوی دیگر، مایکل مک‌کال، رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا از اظهارات اخیر رینا امیری نماینده ویژه امریکا برای زنان و حقوق بشر افغانستان از بهر تعامل با امارت اسلامی، انتقاد کرده است.

     

    آقای مک‌کال گفته است: «امروز فرمان‌های بیشتر سرکوب‌کننده‌ در برابر زنان و دختران افغان نسبت به زمان قبل از آغاز کار رینا امیری وجود دارد. افغان‌ها خواهان تعامل بیشتر امریکا نیستند؛ زیرا به زنان و دختران افغان کمک نمی‌کند. این نشست‌ها باید متوقف شوند.»

     

    ویس ناصری، آگاه مسایل سیاسی چنین دیدگاه دارد: «اظهارات خانم رینا و همچنان آقای توماس وست در ارتباط به افغانستان مصرف داخلی بر انتخابات ایالات متحده امریکا دارد ولی هیچ وقت ارتباط با واقعیت‌های دردناک جامعه افغانستان و شرایط سیاسی حاکم در افغانستان، شرایط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی مردم و زنان و دختران افغانستان ندارد.»

     

    امیرخان متقی از چهار روز بدینسو در قطر بسر می‌برد و برخی آگاهان به این باور اند که این سفر می‌تواند گره‌گشای برخی از چالش‌های افغانستان باشد.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    هدیه رحمانی