همزمان با بسته شدن دانشگاهها به روی دختران دانشجو، دانشجویان میگویند که آنان نگران آینده شان استند و از امارت اسلامی میخواهند تا فرصت آموزش را از آنان نگیرد.
آنان از مسوولان میخواهند تا تصمیم شان را در باره ممنوعیت دختران دانشجو از رفتن به دانشگاهها، بازنگری کنند.
تمنا، یکتن از دانشجویان دانشگان دولتی گفت: «خواست ما از حکومت سرپرست این است که در دانشگاهها را بروی تمام دانشجویان دختر باز کند چون ما با آینده ناروشن روبهرو استیم.»
عاطفه که یکتن از دانشجویان دانشگاه طبی کابل است، میگوید صبح امروز (چهارشنبه) اجازه ورود به دانشگاه به او داده نشد. او از بسته شدن دانشگاهها سخت نگران است.
عاطفه گفت: «بسیار به آشفتگی رفتیم امتحان دادیم و از اینکه خبر شدیم که امارت اسلامی افغانستان دروازه پوهنتونها را بروی دانشآموزان بند کرده است بسیار نگران استیم و خواستار این استیم که امارت اسلامی باید دروازه پوهنتونها را باید به روی دخترا باز کند.»
لیلا که در یکی از دانشگاههای خصوصی در کابل درس میخواند میگوید که با دشواریهای زیاد توانسته بود هزینه دانشگاه خصوصی را فراهم بسازد.
لیلا، دانشجوی رشته قابلگی گفت: «در یکی از دانشگاهها خصوصی دانشجو استم و سمستر آخرم است، از اینکه پوهنتونها به روی دختران بسته شده زیاد ناراحت استم چون بعد از مدتی هم از لحاظ مالی هزینه کردهام و هم زمان زیادی را صرف تحصیل کردم حالا نمیتوانم درسهای خود را تمام کنم.»
این درحالیست که روز گذشته (سهشنبه) وزارت تحصیلات عالی، در یک نامهی رسمی، رفتن دختران دانشجو را به دانشگاههای دولتی و خصوصی تا اطلاع بعدی ممنوع اعلام کرد.
هرات تایمز با تلاشهای فراوان نتوانست در این باره دیدگاه امارت اسلامی را داشته باشد.
از سویی هم، در واکنش به این تصمیم حکومت سرپرست، شماری از بانوان در کابل خواهان حق آموزش، کار و نان شده اند.
بانوان معترض گفت: «تحصیل حق ماست و علم شعار ماست.»
موسوی مبلغ، استاد دانشگاه گفت: «با عدم آموزش دختران در دانشگاهها ما از نظر نیروی انسانی مفید و کارآمد در سالهای آینده در کشور دچار قطعی نیروی انسانی خواهیم شد.»
مفتی اختر، محمد عالم دین گفت: «علم بر مرد و زن بر اساس احکام شریعت و احکام خداوند تعالی فرض است.»
از سویی هم، برخی از استادان دانشگاه در اعتراض به تعلیق درآمدن آموزش دختران دانشجو در افغانستان با نوشتن نامهی در فیسبوک از وظایفشان استعفا کردهاند.