• شرکت کنندگان در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد که امروز (دوشنبه) در شهر ژنو برگزار شد، گفته‌اند که حقوق بانوان در افغانستان زیر پا شده است.

     

    شرکت کنندگان این نشست از امارت اسلامی خواسته‌اند تا محدودیت‌ها در برابر بانوان را بی‌درنگ ملغا بسازد.

     

    ریچارد بنت، گزارش‌گر شورای حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان نیز گزارش‌اش را در این نشست شریک ساخت. ریچارد بنت گفته است که حکومت کنونی افغانستان باید به تعهداتش در برابر جامعه جهانی عمل کند و برای ایجاد حکومت فراگیر گام بردارد.

     

    آقای بنت در این نشست گفته است: «مقام‌های کنونی حکومت افغانستان باید تعهدات کنونی حکومت افغانستان را رعایت کنند و آنان باید حکومت فراگیر را ایجاد کنند و باید به حقوق مردم افغانستان احترام بگذارند.»

     

    ندا الناشف، معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، گفته است: «ما عمیقا نگران فضای بیش از حد تبعیض‌آمیز و محدودکننده افغانستان استیم که زنان و دختران افغان در آنجا زندگی می‌کنند. این اوضاع بخاطری حاکم است که یک سیستم قضایی جنسیتی پاسخگو برای زنان و دختران افغان وجود ندارد. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که چنین تبعیض و خشونت در برابر زنان و دختران افغانستان به یک امر عادی مبدل شود.»

     

    ولکر ترک، کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، گفته است: «عمیقا نگران وضعیت رو به وخامت حقوق بشر در افغانستان هستم؛ جایی‌که مقام‌های کنونی طالبان، بنیادی‌ترین اصول حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران را از بین برده‌اند.»

     

    نمایندگان قطر، پاکستان، نماینده اتحادیه اروپا و برخی از کشورهای دیگر در این نشست بر فراهم‌سازی زمینه آموزش برای دختران در افغانستان نیز تاکید ورزیدند.

     

    رینا امیری، نماینده ویژه امریکا برای دختران، زنان و حقوق بشر افغانستان، که در این نشست حضور داشت، گفت: «احترام به حقوق بشر و حضور زنان در تمام سطوح جامعه برای رسیدگی به رفاه همه افغان‌ها و داشتن یک افغانستان پایدار از لحاظ اقتصادی، باثبات و امن مهم است.»

     

    نماینده پاکستان به نمایندگی از سازمان همکاری‌های اسلامی در این نشست گفته است: «ما از مقام‌های حکومت سرپرست افغانستان می‌خواهیم تا اقدام‌های خود را بازنگری کنند و گام‌های فوری برای از سرگیری آموزش زنان در سطح متوسطه و ایجاد شرایط مساعد برای کار آنان بر مبنای تعهدات بین‌المللی حقوق بشری افغانستان بردارند.»

     

    نماینده قطر در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل گفته است: «کشور ما نگرانی عمیق خود را در خصوص تعلیق آموزش در مکتب‌های متوسطه و منع زنان افغان از کار در سازمان‌های غیردولتی و سازمان‌های بین‌المللی ابراز کرده است. ما از دولت موقت افغانستان می‌خواهیم که در فرمان‌های خود تجدیدنظر کند و از نقش زنان افغان پشتیبانی و آن‌را ارتقا دهد.»

     

    ریچارد بنت، گزارش‌گر شورای حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان پیش از این گفته است که در ۲۱ ماه پسین بیش از ۵۰ فرمان بر زنان و دختران از سوی امارت اسلامی صادر شده است.

     

    اما ذبیح الله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی در واکنش به گزارش ریچارد بنت گفته بود که این گزارش ناعادلانه و بی‌بنیاد است. آقای مجاهد افزوده بود که ارزش‌های اسلامی و فرهنگی افغانستان در این گزارش نادیده گرفته شده‌اند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    هدیه رحمانی