• آمنه محمد معاون دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است که این سازمان نشستی را تا دو هفته‌ی دیگر برای بررسی نخستین گام‌های به رسمیت شناختن حکومت سرپرست افغانستان، برگزار خواهد کرد.

     

    آمنه محمد در سخنرانی در دانشکده‌ی روابط عمومی و بین‌المللی دانشگاه پرینستون افزوده است که دبیرکل سازمان ملل و نمایندگان ویژه کشورهای گوناگون در این نشست شرکت خواهند کرد.

     

    این مقام سازمان ملل ابراز امیدواری کرده است که در این نشست گام‌های نخستین برای برگشت در مسیر به رسمیت شناختن حکومت امارت اسلامی شناسایی شوند.

     

    او در باره این نشست گفت: «امیدواریم که در این نشست بربنیاد اصول و شروط، گام‌های نخستین برای برگشت در مسیر به رسمیت شناختن طالبان، شناسایی شوند. من نمی‌دانم! اما، این بحث باید اتفاق افتد. طالبان آشکارا به دنبال به رسمیت شناخته شدن استند و این ابزار اعمال نفوذ ما بر این گروه است.»

     

    معاون دبیرکل سازمان ملل متحد به این باور است که عدم تعامل با امارت اسلامی سبب خواهد شد که آنان تصمیم‌های بدتر بگیرند.

     

    بانو محمد افزود: «ما نمی‌توانیم اجازه دهیم تا آنان به بدتر شدن ادامه دهند. این موردی است که در صورت نبود تعامل به میان میاید. آنان در اجتماع قدرت بیشتر به دست می‌آورند، بخاطری که همسایه‌ها با آنان به تعامل بازرگانی می‌پردازند.»

     

    همزمان با این، زلمی خلیل‌زاد نماینده پیشین ایالات متحده امریکا برای صلح افغانستان در صفحه تویترش نوشته است که نشست دبیرکل سازمان ملل متحد، در اول ماه مه با حضور نمایندگان ویژه کشورها برای افغانستان، در دوحه برگزار خواهد شد.

     

    آقای خلیل‌زاد عملی شدن کامل توافق‌نامه دوحه را به عنوان هدف مشترک این نشست پیشنهاد کرده است.

     

    او در رشته تویتی نوشته است: «من از این ابتکار آنان استقبال می‌کنم و چهار مورد را توصیه می‌کنم. عملی سازی کامل توافق‌نامه دوحه برای یک هدف مشترک، ایجاد یک نقشه راه برای عملی سازی توافق‌نامه با درنظرداشت اوضاع کنونی افغانستان، برای بهبود این نقشه راه، دبیرکل سازمان ملل و نمایندگان کشورها باید در جریان گفت‌وگوهای شان با طالبان یک نشست برگزار کنند، به دنبال نشست، دبیرکل سازمان ملل باید یک نماینده شخصی را تعیین کند تا با افغان‌ها و نهادهای مربوط در سطح بین‌المللی درباره پیش‌برد و عملی سازی نقشه راه کار کند.»

     

    طارق فرهادی، آگاه مسایل سیاسی، گفت: «غالبا که سازمان ملل متحد در افغانستان می‌ماند و اما این به معنای به رسمیت شناختن حکومت سرپرست نمی‌باشد. مجلس در دوحه می‌شود بخاطری که سفیرهای بعضی از کشورها برای افغانستان بعض شان در دوحه هستند.»

     

    در همین حال، امارت اسلامی از برگزاری نشست دبیرکل سازمان ملل متحد استقبال کرده و می‌گوید که در این نشست باید راه‌های معقول برای به رسمیت شناختن امارت اسلامی، جستجو شود.

     

    ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی،  گفت: «آن‌ها باید موضوع افغانستان را تحلیل کنند. درست‌تر تجزیه بکنند. مشکلات مردم افغانستان و همچنان مشکلاتی که وجود دارد را بخاطر راه‌حل بحث‌ها داشته باشند.»

     

    این گفته‌ها در حالی مطرح می‌شوند که سازمان ملل متحد روز سه شنبه به گونه هشدارآمیز گفته است که اگر امارت اسلامی به کارمندان زن در این نهاد اجازه کار ندهد، مجبور به ترک افغانستان خواهد شد.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    Herat Times